Nanda Hoogendorp

Yoga neemt al ruim 15 jaar een belangrijke plek in mijn leven in. Yoga heeft mij in moeilijkere periodes geholpen bij mezelf te blijven.

Steeds weer laat het mij mijn mogelijkheden en grenzen inzien. Dit door mij de relatie tussen spanning, ontspanning, adem, gedachten en emoties te laten ervaren. Yoga geeft mij rust en de mogelijkheid om dingen te accepteren zoals ze zijn.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in marketing en in het basisonderwijs en na het maken van inspirerende reizen, besloot ik mijn passie voor yoga te volgen.

Graag wil ik mijn fijne ervaringen overbrengen op anderen. Omdat iedereen nu eenmaal op een andere manier ervaart, zie ik het als een uitdaging om in mijn yoga lessen de oefeningen zo aan te bieden dat deze voor iedereen een positieve uitwerking zullen hebben.


YOGA SCHOLINGEN EN SPECIALISATIES

De yoga opleiding die ik volgde is de vier-jarige Samsara Yoga Docenten Opleiding te Schiedam, een door de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland) en CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs) erkende beroepsopleiding. Samsara integreert Oosterse ervaring en wijsheid met actuele Westerse wetenschappelijke kennis en geeft zo een breed inzicht in de fysieke, energetische en geestelijke werking van yogahoudingen. Een afgestudeerd Samsara docent geeft verantwoord yoga les.

Voor mijn afstudeerscriptie specialiseerde ik mij in het geven van yoga lessen aan mensen met overgewicht.


Tevens heb ik bij Samsara de specialisaties Yoga & Kanker en Yoga voor Ouderen succesvol afgerond.

Bij Yoga4Parkinson heb ik de gespecialiseerde opleiding voor Yoga & Parkinson gevolgd. Ik ben er trots op tot de eerste lichting officieel gecertificeerde Yoga4Parkinson docenten te behoren.

Ook ben ik gecertificeerd stoelyoga docent. De benodigde opleiding hiervoor volgde ik bij Stoelyoga Nederland.

 

ERVARINGEN IN HET GEVEN VAN YOGA EN SAMENWERKINGEN

Voor een stage opdracht heb ik yoga lessen mogen geven in de psychische- en verslavingszorg.
Ik ben aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

Tijdens de corona periode heb ik online yoga lessen gegeven voor yogastudio Yoia in Schiedam.

Ik heb twee jaren yoga lessen voor ouderen gegeven in verzorgingstehuizen: Buitensluis in Numansdorp en Futura Zorg in Oud-Beijerland.

Met veel plezier geef ik sinds 3 jaar verschillende yoga lessen bij yogastudio Soul Yoga in Oud-Beijerland.

 

 

 

Ik kijk er naar uit je binnenkort op de mat te ontmoeten!